Jun 14, 2011

Kanada - Den 04 - Konecne do Jasper NP



Po ranajkach pakujeme saky paky a smer Jasper. Cestou fotime konecne nejake tie hory, prechadzame ale aj suchou oblastou kde evidentne zhoreli lesy.
Pri vstupe do parku platime entry fee 20$(potom sme si kupovali este aj parkpass, to sme mohli kupit rovno..budiz)
Dostavame sa do centra narodneho parku Jasper, rovnomennej dediny Jasper. Zakotvili sme na 2 noci v kempe Whistlers, ktory je velky jak 4 zahrady mojej babky. Wecka mame asi 70m od stanu a sprchy su tam len jedny, nastastie len 5min od stanu. Ini to maju aj dalej, tak chodia autom:) Kazdopadne po zotmeni je celkom lahke sa tam stratit, a potom hladat stan nevedno kde.
Mame este nejaky cas kym sa zotmie, 4km od nas, po ceste je lanovka, tak ze sa aspon kusok prejdeme. Nechce sa nam slapat po asfaltke, tak si to sekneme cez les. Zozrali nas tam komare. Nakoniec sa cesticka napajala aj tak na asfaltku, slapeme do kopca. Konecna stanica lanovka, hura. A uz mali po zaverecnej. Potom sme zistili ze v Alberte je o hodinu viac ako v Britskej Columbii. Urobili sme dake fotky a hajde varit veceru a spat. Cestou naspat zacalo prsat..
Vecer sme este sli navstivit sprchy, na luke sa tam pasli elkovia. A to nas pri vstupe upozornovali, ze je daka season, ze je tam mama s mladym elkom. No ale tieto kone nemali s malymi nic spolocne. Boli to 4 dospele. V serodazdi sme ich tam fotili. Samozrejme boli sme od nich na vzdialenost 3 autobusy;) (vsade pisu ako daleko mas byt od akeho zvierata a aby si to hlupak vedel predstavit, vzdialenost udavaju v pocte autobusov. elk-1 autobus. od medveda-3 autobusy)
Potom sa ide spat.





No comments:

Post a Comment