Jun 21, 2011

Kanada - Den 11 - Kootenay a Yoho National Park



Dnes mame toho v plane celkom dost. Odskocime do Kootenay parku, ktory sa tiahne na juh a tak sa budeme musiet vracat, takze pozreme iba prve 4 vychytavky, ktore su na prvych 15 kilometroch.
Marble canyon, kusok od cesty, ale take sme uz videli..Paint pots su uz lepsie, studene liecive pramene, oranzova zem ako v australii, farbime si boty, celkom haluz. Ked uz z trailu vychadzame, akurat dosla particka turistov vo flipflopoch a podobne, ked kukaju na nas ako sme obuti, iba komentuju, ze mozno maju blbe topanky..
Numa falls pidi vodopady, kde bolo najlepsie iba to, ze bolo treba po lavke, kde som zastala aj s fotakmi a kravinami, zrazu som zabalancovala a sup jednou nohou do vody. Juro ma nestihol ani odfotit. Vodopady za to kazdopadne nestali, topanku susim na okne v aute kde je sklenikovy efekt. Otacame sa, a ideme naspat cez Lake Louise smer Yoho park. Cestou zaspavam. Prva zastavka Spiral tunnels viewpoint. O tom ako je vybudovana spiralova vlakova trat kvoli zmierneniu stupania cez kopec. Miesto 4,5% stupania (najvacsie v North America) je iba 2,2% co je o dost bezpecnejsie.
Zastavime sa v meste Field kde skapal pes, maju potraviny, resp zmiesany tovar na pumpe a este jeden hippie shop kde maju vsetko od arafatiek oblecenia po salamu vreckovky a PIVO. Tetuska v infocentre nam zdeluje, ze kemp Kicking horse, kde su aj sprchy je zavrety, a taktiez cela cesta co vedie ku Takakkaw falls, kvoli lavine zo zimy- nemdobre spravy. Tak sa musime uskromnit s obycajnym kempom Monarch s kadibudkami, co neni take hrozne. Ale tie vodopady su najvyssie v kanade, to sme chceli videt hmmm..co teraz
Ideme sa zlozit do Monarch kempu kde nie je recepcia, iba taka nastenka, kde vypises tlacivo a vlozis prachy, resp cislo kreditky, das do obalky a do schranky. Poobede este zbehneme ku Emerald lake- jewel of Yoho NP. Fakt pekne jazierko. Davame si walk okolo celeho jazera a robime gycove fotky. Cestou do kempu este zastavujeme pri Natural bridge, kanonik kam sa da postavit a pripadne aj padnut do trhliny. Potom sme este sli pozriet tu uzavretu cestu, v akom je stave. Ze ci je tam iba cedula, alebo wtf. Ale bola tam normalne rampa kade sa nedalo prejst. Hm, to bude tazky oriesok. No, uvidime, mozno tam vybehnem zajtra po asfaltke. Nas kemp sa zacina plnit. Vedla je taky parik, co vyzera, ze cestuje okolo celeho sveta vo vane. Chana aboriginec podobajuci sa skor zvieratku ako cloveku, baba pekna blondynka. holt. A pivecko chuti dobre. Popiskuju tam este ground squirrely, maju dieru kusok od stanu. Dufam, ze im neslapnem do bytu, kde pojdem v noci na wecko.

















No comments:

Post a Comment