Jun 17, 2011

Kanada - Den 07 - Jasper National Park az po Lake Louise






prsi prsi len sa leje, uz to zacina byt trapne. rano balime stanka pocas dazda. za posledne 2dni sme si uzili maximalne tak vylet na wecko v prsiplasti a potom rychlo zalezenie do stanu a uzivanie si tak tlkotanie na strechu. zbalili sme paksametle a ide sa smer cayell Lake a minituricka ku glacierom. Cestou autom sme videli rovno prveho medvedika cierneho. Maly krpec zmoknuty nieco pozieral pri ceste. Dalsi macik bol uz vacsi, a sedel v korune stromu vysoko. Ked zchadzal dole, turisti sa rychlejsim tempom rozostupovali. Vyhoda tohto trapneho pocasia je, ze to vela jednotlivcov odradi. My obliekame prsiplaste a ideme ci prsi snezi alebo padaju traktory. Uz chceme videt nieco co doma na SVK nemame. Stretli sme aj taky vtipny parik v krataskoch a tenisockach, mikinke, ale vracali sa do 3minut. Tak sme pofotili glaciere a mozme ist o dum dal. Zacalo sa aj pocasie umudrievat, prestava prsat, sem tam aj slnko zasvieti. Dalej po ceste mame Atabasca falls, mrte ludi, nejaku tu duhu. Ide sa dalej. Dnesny den je plny vychytavok, nejake dalsie Sunwapta falls. Obedova prestavka na camping spote. Vybalili sme jedlo a z dier naokolo vychadzaju columbian ground squirrel, stavaju sa na zadne a cakaju. Moj dlhy objektiv je zrazu vyuzity. Samozrejme o chvilku zacina prsat, Juro to nevzdava ako my, co uz davno sedime v aute a chalujeme dnu, ostava pojedat na dazdi. O chvilku mu maslo ukradne havran.
Po ceste stretneme okrem bighorn sheep, ktory pozuje, aj grizlyho ako si kraca po lesnej cesticke vedla cesty. Dalsia zastavka Columbia Icefield a Athabasca glacier. Obrovske ladovcove pole ktore stale postupuje ako sa topi:/ Poprcha, je nam vcelku kosa. 2000m nad morom. Najprv sme tu chceli niekde nocovat, ale asi tu bude vcelku kosa, menej ako tie 3stupne podla predpovede, takze najdeme kemp nizsie polozeny radsej. Tymto sa aj lucime s Jasperom a prechadzame do Banff National Park. Tak asi nakoniec budeme spat v Lake Louise.
Dalej mame Mistaya Canyon kde behame popri vodopadikoch, pekne miestecko. Po ceste mame este 3 gycove zelene jazierka - Mistaya, Peyto a Bow lakem v ktorom plavaju ladovce, zasnezeny kopec sa odraza na hladine, no fotka ako z casopisu. Den ukoncujeme v Lake Louise v kempe Lake Louise tent kde mame konecne hajzle 5 metrov od stanu a tak tam nabijame fotaky notebook apd. Sprchy ma sklamali. Tecie iba 60stupnova neregulovatelna voda a tak z potesenia sa stava utrpenie. Cely kemp je ohradeny elektrickym napatim, kvoli vracajucej sa medvedici do kempu. Mali sme aj tu cest, 40m od ohrady sa pasla na trave aj s dvomi malymi medvedikmi. Krasne. Na veceru mame tmave 8% piva, sa pomaly aj z 2-3 opijem. Vedla stanuju dvaja nemci, ktori vyzeraju jak keby boli cely den v kempe. V stane maju asi satnik, lebo spia v aute. Na noc sa zamkli a potom zacal hukat alarm.. V noci je avizovana kosa





































No comments:

Post a Comment