Jun 18, 2011

Kanada - Den 08 - Banff National Park

Dalsi den pred nami, smer Moraine Lake. Kopa ludi vsade naokolo. Vyberame si teda aspon nejaku mensiu turu, snad tam tych ludi bude menej. Ideme teda na konstitucne jazera (Consolation Lakes). Prevysenie neslubuju skoro ziadne, ale cesta je lesna, neskor sa trochu aj brodime snehom, potocikmi. Konci to pri jazerach, vyhlade na ladovec a balvanmi, po ktorych je dost tazke chodit bez zlamania noh. Palicky su tu uplne bezpredmetne. Nakoniec sme sa usadili na vacsom balvane kde sme rozlozili piknik. Kika vytiahla arasidovu tycinku, a pod ho krmit Golden mantled squirrel. Najprv tam behal jeden, potom dvaja, potom traja, potom styria. Bolo to ako live pc hra kde musis stihat krmit zvieratka inak prides o zivot. Tak sme sa tam s nimi bavkali, krmili, robili fotky. Nakoniec uz lozili po nas, ked zistili ze im nic nespravime, maximalne tak dostanu arasid.
Cestou spat sme este vyliezli na vyhladovnu na Moraine Lake, turisticky gyc, kde sme sa pofotili, o par minut na to dosiel nejaky zajazd s desiatkami ludi a uz by sme z fotiek mali velke hnede...
Dzime het, Lake Louise, prsi prsi opat. Ludia sa tam plavia na lodkach. Uvazujeme o tom tiez, ale v tom pocasi? no komu sa chce. Ideme na kavicku do dakej restiky, pochutnavam si na cookieske za 4,50$. Spravime este par fotiek ale potom sa rozprsi este viac, ideme het. Na veceru varime zemiaky s cibulkou, smotanou a sejrom (syr je tu hrozne drahy, ale bola v shope nejaka akcia ze 2x 600g za cenu jedneho, tak som ich ukecala aby sme to kupili, takze teraz do vsetkeho zakomponuvavame syr)


















No comments:

Post a Comment