Jun 23, 2011

Kanada - Den 13 - Glacier, Revelstoke National Park



Rano zacalo prsat kym sme boli na hajzlikoch. haha, potesila som sa. Bol to taky letny dazdik iba. Zbalili sme veci a smer Glacier park. Nakoniec lialo celkom dost, nedalo sa nic robit, zastavili sme vo visitor centre, vyfasovala som mapku, s peknymi turami, no vacsina bola zavreta kvoli snehu, alebo to boli 4dnove treky, na co sme nemali cas. holt smola. zakotvili sme vedla v restike, najprv na kavicke, potom aj na hambaci a fish and chips. Cakali sme kym prestane prsat.
Potom ked aspon prestalo prsat, dali sme point of interest pri ceste - Rock Garden, mini prales, machy, lisajniky aj s vykladom z brozurky. Hemlock groove - trail aj pre vozickarov, same stromy, prales.
Plynuly presun do Revelstoke NP - Skunk Cabbage trail kde slubovali bird watching. Nakoniec sme tych vtakoch iba poculi, videli iba zopar kuskov. Cesticka cez rakosie celkom pekna. Najlepsi bol splyvajuci bobor na dreve, nieco obhryzal, potom skocil do vody a podplaval nasu lavku. Posledna vychytavka mala byt Meadows in the Sky parkway. Bolo otvorenych iba 13km z dakych 20. Urcite boli popadane vetvicky na ceste alebo podobna hlupost. Dali nam vtipnu mapku, kde bolo znazornene parkovisko, a odkial sa ide peso cez les. V lese to bola kopa snehu, po hodine slapania sme stracali stopu a usudili, ze na konci asi ani nic nebude. Slapali sme dlhsie ako to vyzeralo byt na mape, tak sme to otocili. Cestou k autu nas opat zrali komare. Juro iba v teniskach, ze blavacik sa vybral do lesa. Zbehli sme dole do mesta Revelstoke a kempujeme pri jazere. Cestou povinna zastavka v Liquor store. Vedla nasho site je daka rodinka ktora ma stan so 4 miestnostami, decka tam vrieskaju do noci a aj od rana.












No comments:

Post a Comment