Oct 3, 2009

Den 01 - Letime do juznej ameriky

Po faze zrodu myslienky, planovania cesty, ockovania a nakupeni vsemoznych leteniek od xy leteckych spolocnosti, prisla konecne realita. A to odlet do prveho bodu nasej cesty, hlavneho mesta Peru - Limy. Este ze ma 2 dni predtym chytili horucky a dostala som antibiotika. Nastastie choroba ako prisla, tak aj odisla a v den odletu som uz bola jakz takz v pohode. Prvy let z viedne na londynsky heathrow nestoji ani za zmienku. Na heathrowe sme cakali Beinu kamosku Sladju, ktora sa mala zastavit pre kufor, tak sme cakali hodinu pred terminalom, celkom solidne fucalo(anglicka jesen), a sledovali sme vsakovake narodnosti v habitoch prichadzajuce na terminal. Kamoska nakoniec prisla nie autom, ale metrom, kufor bol odovzdany a my sme sa mohli presunut na terminal 1 a absolvovat dalsi let londyn-sao paulo(brazilia). Bol v tom trochu bordel, kedze tieto letenky boli kupovane ako letenky spolocnosti BMI-British Midlands, no v praxi to bolo lietadlo brazilskych liniek TAM. Ked som vravela, ze tam idem TAM a LAN a naspat TAM a TAM, kukali na mna jak na madara:) a kedze sme na checkin dosli nie medzi prvymi, uz mali miesta len pre kazdeho v inom rade, aspon ze ja som bola pri ulicke. Sluzby super, filmy v pohode, aj vecera celkom usla. Rudy vypozeral asi vsetko co mali, lebo vzdy ked som sa zobudila a kukla na neho, stale cumel len do monitora. Bea prespala skoro celu cestu. A na palube bol cely cas celkom hic, nie ako to zvykne byt vo vacsina pripadov, ze clovek mrzne.
Sice nizsie uvadzam mojich 5P, ale vtomto pripade skor iba obligatorne.

CO SME VIDELI:
Ponad Slovensko az do Londyna, kde sa presuvame z terminalu 3 na terminal 4. V noci cez ocean do Brazilskeho Sao Paula kde pristavame rano o 6tej. Cize na otazku co sme videli? ako kto? Tie filmy na palube ma hned uspali.

DOPRAVA:
letecka:) iba v londyne sme museli pouzit metro medzi prestupmi z terminalov

LETENKY:
letenky pri tomto vylete by si vyzadovali samostatne studium na specializovanej fakulte.
Splasili sme nejaku vyhodnu kombinaciu za 635e. to v zatvorke je letecka spolocnost
londyn-sao paulo (TAM) sao paulo-lima (LAN)
buenos aires-sao paulo(TAM) sao paulo-londyn(TAM)
samozrejme, kedze nie sme z londyna, aj tam sa bolo nutne nejako dostat, co cinilo dalsich 200e so spolocnostou british airways. ano, mohli sme si kupit nejaky lowcost s batozinou za 100, ale potom este utekat zo Stansted prip. Lutonu na Heathrow za dalsich 20*2 za 2 cesty..a takisto som si povedala, ze ked budem letet domov, este pripadne nejake meskania..a ist na druhy den rovno do roboty..no amen tma. Nevymyslame teda, a ideme strajkami preslavenymi british airways.
Inak fajn vyhladavac, aj s moznostou letov z bodu A do B a z C do A tu:


POTRAVA:
najlepsia lietadlova. Britishairways nam dal kolacik, TAM uz klasicky servirovali, LAN na druhy den skvele ranajky so sklenenym tanierom, kovovym priborom a sklenenou salkou.

UBYTKO:
V lietadle sme sa vyspali celkom pohodlne.

No comments:

Post a Comment