Oct 7, 2009

Den 05 - Peru - Machu Picchu

budicek 4.30. Uz chapem preco dni maju 50hodin. Vychod slnka aj tak asi nestihneme, lebo uz teraz sa briezdi. Dali sme si ranajky a postavili sa do sory na autobus. Mala par desiatok metrov, nastastie autobusy vypravili vsetky naraz, inak to boli nove mercedesy, my sme sa narvali do nejakeho 15teho..takze cca o 6tej sme hore. Cele doobedie travime na pevnosti, fotime sa ako ostatne hufy turistov. Je krasne pocasie, vsetko vychadza. Je aj dost teplo a pomaly, ale isto nas zacinaju zrat nejake miestne musky. Nohy mame jak posiate bodancami a zacina to pekelne svrbiet. Poobede ideme naspat do dediny, aby sme stihli vlak do Ollantaytamba o 17tej. Dorazili sme za tmy a otazka znie, ako sa dostaneme naspat do Cuzca tych 65km. Pri vlaku caka zase miliarda taxikarov, aka je pravdepodobnost, ze akurat ten nas je 'falosny' a preda nas niekam za prostitutky?.. Isli sme nejakym tranzitom este s dalsim manzelskym parom, za 20SOL na osobu. Som taka unavena, ze kaslem na to, kam nas vezu, zaspavam.. Beine katastrofalne scenare sa nenaplnili a ocitame sa v cuzcu na namesti, kde sa zrovna odohrala kovbojka, nejaky miestny ospliechal policajske auto a v Ticu uteka prec, policajti za nim. Na namesti je taky kruhovy objazd v tvare stvorca, rychlo sa zorientujem a ideme na hostel Pirwa. Na recepcii je nejaky vyhuleny sympaticky latino boy, ktory mi dava kluce od izby. V izbe je celkom kosa, okna moc netesnia, 15stupnov, ale je tam dost perin, a v mojom spacaku nemam problem. Ideme sa este prejst na namestie, snazime sa zamknut izbu. Akurat sme nepochopili ze kluc od izby nie je kluc od izby. Zamok sa zasekava a preto sa izby zamykaju prilozenym visiacim zamkom. To sme ale zistili, az ked sme mali zablokovanu izbu. Tak idem za fesim na recepciu, ten sa hra s maciatkom, kuka na mna, ze co chcem, ukazuje mi haldu klucov, ze nevie ktory je od coho, lebo tam robi iba jeden den v tyzdni. No ale poskusal vsetky kluce, snazil sa okno vypacit, ale nic. Nakoniec sa rudy zahral na Magyvera a niecim tie dvere otvoril. Na namesti sme si dali McPollo -McKura, nieco pofotili a sli domov spat. Cesticka do hostela bola kopcovita, vo vyske 3330 to dalo celkom zabrat.

CO SME VIDELI:
Skoro celodenny vylet na Machu Picchu. Vstupne S/.124. Listky sa daju kupit v turistickom office v dedine. Vecer navrat do centra Cuzca, za tmy sme si pozreli namestie.

DOPRAVA:
Z aguas calientes vedie 8km serpentinova cesta pred vchod Machu picchu.
Spiatocny listok na bus stoji 14$. Listky sa daju kupit dole v dedine.
Naspat z aguas calientes opat vlacikom do Ollantaytamba, odtial taxikom do centra Cuzca za S/.20 na osobu.

POTRAVA:
V aguas calientes si davame nejake poobedne menu a v cuzcu na namesti neminieme McDonald.

UBYTKO:
Skromne, lacne, za to ciste ubytko v Cuzcu v hosteli Pirwa par minut od centra. No nie moc vhodne pre zimomrivych, v izbe sa nekuri, za to je k dispozicii vela perin.

aguas calientes
aguas calientes
machu picchu
Machu picchu?

machu picchu
Machu Picchu
machu picchu
machu picchu
machu picchu
machu picchu
machu picchu
machu picchu
Machu picchu
aguas calientes
aguas calientes
deti v aguas calientes
aguas calientes
aguas calientes
machu picchu
Machu picchu
machu pichu
machu picchu
machu picchu
machu picchu
machu picchu
machu picchu
Can you see me?
machu picchu
machu picchu
machu picchu
Intipunku
intipunku
intipunku
serpentines up to machu picchu
Po tejto ceste ideme busom
machu picchu
Posadte sa prosim
machu picchu
machu picchu
machu picchu
machu picchu queue
Cakame na vstup

No comments:

Post a Comment