Oct 9, 2009

Den 07 - Peru - Puno Titicaca

Ocitame sa v Pune na spinavej stanici, kupujeme si rovno listky na dalsi den do La Paz, Bolivie, aby sme sa nemuseli vracat na stanicu, pripadne to kupovat s prirazkou v hosteli. Po tej ceste sme mrtvi, netuzim po nicom inom len po posteli. Je asi 6hodin rano a rozhodli sme sa, ze vyckame aspon do 7mej a potom pojdeme do booknuteho hostelu Inka's Rest, ak nebudu mat uz volnu izbu, tak sa tam aspon zlozime. Majitel uruguajcan mal zvlastny zmysel pre humor, ale koniec koncov bol velmi mily a zvyknuty ze ludi tam vyprdne bus v skorych hodinach, v skorych aj odchadzaju, takze izba bola hotova asi o 9tej. Dovtedy som spala pred telkou v spolocenskej miestnosti. Ubytovali sme sa, a sli sme spat jak po nocnej. Budicek o 3tej, aby sme z toho dna a mestecka, aspon nieco mali, kedze dalsi den sme uz museli ist dalej. Smer Titicaca a plavajuce ostrovy. V pristave su toury od vymyslu sveta, nastastie tam bol aj taky kratky tour co jazdil o 5tej, akurat pre nas. Nakoniec sme vyrazili asi o 6tej, potom skapal motor, potom to prechlastali, tak to opravovali dokolecka. Viac sme stali ako fyzicky isli. Na ostrove sa z nas snazili vyzobrat vsetky peniaze tym, ze by sme si od nich kupili suveniry. By sme si aj boli byvali kupili, ale mali sme iba par drobnych, nestihli sme bankomat.. Cestou na pevninu sa nam ta barka pokazila zas asi 2krat, ten druhy to uz vyzeralo vselijak, oprava trvala dost dlho..Ale za tych par drobnych, co by clovek chcel, vsakano. Vecer sme sa sli najest do mesta a stretli na ulici chlapsku grupu 5 slovakov. Tak sme sa s nimi dali do reci, a isli do restiky spolu. Kazdy si objednal kura s hranolkami za par korun a piva. Potom prezrati sme sli domov, bus na dalsi den nam siel 7,30. Majitel hostalu nam este doporucoval, aby sme urcite nesli vlakom z La Pazu do Uyuni, ale preco, to sme sa nedozvedeli.

CO SME VIDELI:
Puno, pristav, Los uros-plavajuce ostrovy na najshitnejsej barke za S/.10

DOPRAVA:
Po pune sa da povozit na tzv. batmanoch. Riksa, alebo zapriahnuty bicykel za par korun. Inak je to vacsina blizko aj pesibusom.

POTRAVA:
Lokalna restika, kurata s hranolkami, pivko Cusquena, za lacny peniaz.

UBYTKO:
Velmi ochotny majitel, zrekostruovany hostel Inka's Rest, tepla voda, prijemna postel, internet, ranajky a skvela kava. hlavne nas nechal ubytovat sa uz rano o 9tej a tak sme dospali noc v autobuse.

bolivia football
Football everywhere
los uros
Los Uros
los uros
Los Uros
los uros
los uros
Waiting for tourists
los uros
los uros
los uros
On the 'boat'
Puno port
The port, Puno
puno restarurant
With with Slovak guys, eating chicken and drinking cusquena
puno restaurant
Local restaurant in Puno
puno taxi
Batman taxi on the way home
puno football
los uros
Driver on the boat
los uros
los uros
los uros
los uros
los uros
los uros
los uros boat
Will he fix it?

No comments:

Post a Comment