Oct 16, 2009

Den 14 - Chile - Antofagasta

Budicek o 5.00. Caka nas vychod slnka, horuce pramene a presun na chilske hranice. Zvysok ide naspat do uyuni. Sofer stresuje, ze nestihame.. Vonku je namraza, prave preto nikto nepohrdne skocit do 38'C tepleho pramena. Zastavujeme sa este pri Lagune blanca a o 9.30 sme na chilskych hraniciach, kde si hodinky posuvame o hodinu vpred. Lucime sa s mate de coca a krasnou, ale chudobnou Boliviou. Dostaneme chilsku peciatku, rozlucime sa s posadkou a nasadame do minibusu. Prasna pustna cesta sa za chvilu meni na kvalitnu asfaltku. Okolo nas sa vztycuje skoro 6tisicova sopka Licancabur a fotenie cez okno ma prestava bavit. Dole (2900m /nm) na hraniciach nas uz skenuju, a peciatkuju nam pasy. Prichadzame do turistickeho mestecka San Pedro de Atacama, kde vyberam v bankomate 200tisic pesos(300€). Bookujeme si autobus do Antofagasty, po hodine browsovania v netcafe nenachadzame ziadny hostel, iba par cisiel na hotely, kam sa neda dovolat. Pojdeme na slepo, nic ine nam nezostava. Autobus je luxusny dvojposchodovy ale tych par hodin prespim. Autobusova stanica na predmesti je trochu od ruky a tak chytame nejaku mhdcku do centra. Mesto nie je turisticky zname, takze vsetci na nas kukaju ako na zjavenie. Dostaneme sa do centra a zamierimu k nejakemu hotelu San Martin. Cena ujde, zostavame tu 2 noci. V miestej hotdogarni si davame hotdogy za 7kil a burger za 2litre, v netcafe hladam ubytko na dalsi checkpoint - Santiago de Chile a ideme spat.

CO SME VIDELI:
Gejziry, termalny pramen, kde sa aj kupeme. Nas tour konci na chilskych hraniciach. Odtial sa presuvame do San pedra a odtial busom do Antofagasty. Z busu je celkom pekny vyhlad. Vecer uz len nic nerobime.

DOPRAVA:
Bus do San pedra je v cene vyletu.
Bus San Pedro->Antofagasta spolocnost Turbus 8900 pesos. Bus je luxusny s telkou, super sedacky.

POTRAVA:
Navstivime restiku v san pedre kde si dame menu aj s kolacikom. V antofagaste miestna hotdogaren.

UBYTKO:
To bol celkom problem zohnat kedze na internete ziadne informacie nie su. v meste neni jediny hostel ani celkovo turisti. Tak sme sa odviezli niekam do centra a vosli do prveho hotelu kde vysla noc na cca 23e co je sice dost, ale ina moznost nebola. Fajn ranajky v cene, Hotel sa volal San Martin a mali velmi mily personal. Kupelka aj televizor na izbe.

laguna verde
Laguna verde
laguna colorada
Laguna colorada
antofagasta
Antofagasta
salar trip
On the borders with Chile
salar trip
salar trip
The crew
san pedro de atacama
In the streets of San Pedro
laguna verde
Laguna verde
san pedro de atacama
San Pedro
welcome chile
Welcome to Chile
welcome chile
bolivia migracion
Migracion
salar trip
salar trip
salar trip
sol de manana
Sol de manana, geizeres
sol de manana

No comments:

Post a Comment