Oct 21, 2009

Den 19 - Chile - Patagonia Puerto Natales

Budicek 6.30, za hodinu ide autobus a to cesta na stanicu trva asi 15-20minut peso. O par hodin sa ocitame v Puerto Natales. Male mile mestecko, kde sa jednoducho orientuje a vsetci turisti odtial mieria do narodneho parku. Architektura v style farebny plechizmus je vsade okolo nas a pre nasinca moze posobit aj zaujimavo. Od majitela Yagan house zistujeme potrebne informacie, typu vstupy, listok na lod, listok na transfer, ceny kempov, ako aj to ze turistom poziciava nalezitosti ako stan, spacaky, veci na varenie. Ide tam vlastne o 'W' okruh, kedze trek je v tvare dvojiteho V. Na oba konce sa da dostat z civilizacie, a tam v strede sa mozno dopravit uz len po vlastnych. My sme chudobni a budeme musiet prezit v stane za kempovne 4000pesos/osoba. Pripravy koncia v supermarkete kde sa kupuju cestoviny, parky, pastety, zemle, toaletak, a kopec keksikov. Este plynovu bombu a malo by to byt vsetko. Voda v potokoch je pitna, takze o jeden problem menej. Na hosteli nechame vsetky nepotrebne veci, pre ktore sa potom vratime. Veci ako stan a riady si musime rozdelit do ruksakov. Na izbe sme s nejakou blondynou, ktora ide na 4dennu plavbu po fjordoch, vie celkom aj po spanielsky, a netusim odkial je. V hosteli nam tetuska predava rovno listky na zajtrajsi autobus do parku, ktory po nas pride rovno pred dvere.

CO SME VIDELI:
ranny presun z arenas do natales, kde si pozreme mestecko, je zima, prsi, nic moc, ale to je prava patagonia. chystame sa do narodneho parku.

DOPRAVA:
autobus z punta arenas do puerto natales 5000pesos

POTRAVA:
V puerto natales miesta restika odporucena v hosteli, jedlo je super.

UBYTKO:
rodinny penzion Yagan house za vpohode cenu, poskytnu mrte informacii aj moznost rezervacie autobusov, pozicaju kempovacie naradie. Skvele ranajky.

Puerto Natales
Puerto Natales
Puerto Natales
Puerto Natales
El camino
Puerto Natales
Puerto Natales
Puerto Natales
Puerto Natales
In the streets
Puerto Natales
Puerto Natales
Very good restaurant in Natales
Puerto Natales

No comments:

Post a Comment